NVvL nieuwsbrief 2023-5/6

 

Bericht van de voorzitter

De Algemene Ledenvergadering van 23 mei ligt achter ons. We vergaderden in de Officiersmess van Aviodrome, een locatie die qua uitstraling aansloot bij het onderwerp van de daaropvolgende lezing. De jaarstukken van de vereniging zijn besproken en goedgekeurd en voor het inplannen van lezingen in de naaste toekomst is een programmacommissie gevormd.
Daarna presenteerde professor Arvind Gangoli Rao ons een interessant verhaal over verleden, heden en toekomst van de gasturbinemotoren. Aansluitend daarop was in de naastgelegen expositieruimte een bezichtiging onder het motto “Sneller dan het geluid”, met interactieve presentaties in de nagebouwde studeerkamer van Sir Frank Whittle, uitvinder van de straalmotor, en van de werking van de eerste straalmotoren.
Gevolgd door een rondleiding langs de eerste generaties van militaire straalvliegtuigen. Het was verheugend te merken dat deze lezing en rondleiding goed bezocht werden.
De volgende lezing (met rondleiding) vindt plaats op 15 juni bij PAL-V in Raamdonksveer. In onderstaande agenda leest u daar meer over.

 

Volgende lezing: Heden en toekomst van de vliegende auto

De presentatie zal gaan over het verleden, het heden en de toekomst van de vliegende auto, waarom is het juist nu relevant en waar dient het eigenlijk allemaal voor? En natuurlijk is er ook een kijkje achter de schermen hoe zoiets nu werkt.

   • Datum: 15 juni 2023
   • Tijd: 19:30 – 21:00 uur
   • Plaats: Pal-V, Bailybrugweg 13F, 4941 TB Raamsdonksveer
   • Spreker: Marco van den Bosch

door Marco van den Bosch, CCO van PAL-V International B.V.

Marco started his flight training at the Royal Netherlands Air Force. After which he held various sales and marketing positions in the IT industry, ending up as Director of Claris/Filemaker Benelux, the software department of Apple Computer. In 1998 he started as an entrepreneur, founding a number of successful companies specialized in building online sales and retail channels. With these companies he built channels for high-end brands in Europe and the USA, specialized in IT, customer electronics and sports channels. Marco is now CCO and VP Western Europe for PAL-V, in which he will share his enthusiasm and passion for flying & driving in the new future off mobility.

 

Nieuwsbrief in PDF formaat:

NVvL nieuwsbrief 2023-5_6