NVvL SESAR symposium zeer succesvol!

15 mrt 2013

De NVvL heeft op 14 maart 2013 een succesvol symposium georganiseerd over het SESAR (Single European Sky ATM Research) programma. In het kader van dit SESAR programma wordt technologie ontwikkeld om aan de toekomstige capaciteitsbehoeften en veiligheidseisen van het Single European Sky (SES) initiatief te kunnen voldoen.

Het symposium werd geopend met een keynote lecture door de vertegenwoordiger van de SESAR Joint Undertaking (Florian Guillermet).
Tien vertegenwoordigers  van alle belangrijke Nederlandse stakeholders op het gebied van luchttransport zoals de overheid (Jacqueline Prins), KLM (Peter Hartman), luchthaven Schiphol (Ad Rutten), luchtverkeersleidingsorganisatie LVNL (Paul Riemens), EUROCONTROL Maastricht Upper Area Control Centre (Jac Jansen), het KNMI (Floortje Hanneman), NLR (Michel Peters) en TU-Delft (Ricky Curran) presenteerden hun betrokkenheid bij deze nieuwe ontwikkelingen en gaven hun visie hierover.

De belangstelling voor het symposium was groot: 100 belangstellenden volgden de lezingen en namen deel aan de aansluitende paneldiscussie met de sprekers. Verder mochten we 24 studenten als nieuw NVvL lid verwelkomen!

[ Sprekers worden bedankt! ]